När kommer nästa ”WOW”-titel?

I ett spelklimat som vi har idag är det svårt för utvecklare att övertala utgivarna att satsa på något helt nytt. Ibland får vissa chansen, men det är inte alltid uppbackat av en stor budget. Det handlar såklart om att göra affär av produkterna, och ett hårt nederlag kan innebära lika hårda konsekvenser, och det gör att uppföljare till storsäljarna översvämmar spelindustrin.

Jag väntar ändå på nästa stora ”wow”-titel (nej inte World of Warcraft), ett spel som förändrar sättet att se på spel, eller helt enkelt något som bara slår en av häpnad. Allt för ofta släpps bra titlar vars uppföljare inte riktigt håller samma klass. Se på Gears of War 2 och dess flerspelarläge tillexempel. Det känns som att utvecklarna ofta behöver ett tredje spel för att verkligen få till det (se min Fable III-recension exempelvis – ett spel som emellertid inte kommer att tilltala alla).


David Cage fick i alla fall gå den farliga vägen med Heavy Rain

Jag vill se ett företag verkligen satsa på något nytt, som inte är det bara för sakens skull. Något som får oss att häpna ordentligt, men finns det ett ekonomiskt utrymme för att gå den osäkra vägen?

Annonser

2 svar till “När kommer nästa ”WOW”-titel?

  1. Ja, det är lite mycket uppföljare. Visst blir man glad om ens favoritspel blir till en serie, men jag hade önskat att det fanns mer utrymme för att våga prova på lite mer i spelbranschen.

    Vet inte än vad jag ska tycka om Move eller Kinect heller. Spelen som släpps vid release ser inte så intressanta ut tyvärr. Och sen är de väl inte så nyskapande heller.

  2. Jag vill se mer satsningar som Shenmue. Visst gick det käpp rätt åt helvete rent ekonomiskt, men det var ju knappast spelets fel utan Dreamcasten som sorgligt nog inte sålde bra. Hörde att varje Dreamcast-ägare behövde köpa det flera gånger om för att spelet skulle gå ihop ekonomiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s