Portningen av Final Fantasy XIV till PS3 är klar

Final Fantasy XIV är portad och klar från PC till Playstation 3, och nu återstår finslipningen för att få spelet att rulla lika bra som på PC, berättar spelets producent Nobuaki Komoto för den japanska tidsskriften Famitsu. Klagomålen kring spelet har emellertid inte varit nådiga, vissa menar att de till och med behöver göra om koden från grunden, men Square Enix lovar att de arbetar med att rätta till felen.

Final Fantasy XIV fungerar redan på Playstation 3, men det krävs fortfarande arbete för att få det att flyta som PC-versionen.

Angående skillnaden mellan PC- och Playstation 3-versionen säger Tanaka, ”Det är en stor skillnad på minnesstorleken, så vi arbetar med att få plats med så mycket som möjligt i det limiterade minnet, och få den bästa möjliga kraften ur CPU. Versionerna kommer att skilja smått grafiskt, bland annat i texturupplösning, men när man ser det i rörelse är det inte stor skillnad. Självklart är spelet i sig det samma, så PC-spelare som spelar Playstation 3-versionen kommer inte känna att något är annorlunda.”

PC- och Playstation 3-spelare kommer att dela samma servrar, men det kan mycket väl tillkomma flera världar för att klara den ökande mängden spelare.

För att Playstation 3-spelare inte ska känna att de ligger efter funderar Square Enix på att implementera en viss fördel till nya konsumenter. Komoto säger att ett alternativ skulle vara att starkare grupper som tar in nya spelare får vissa meriter, samtidigt som den låglevlade stiger i nivå.

Det avslöjades också att en stor uppdatering kommer att ske i samband med lanseringen av Playstation 3-versionen – som ännu inte har fått ett lanseringsdatum – och det är troligt att den kommer att innehålla en stor tutorial, vilket är något som många PC-spelare har saknat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s