Recension: Call of Duty: Black Ops

Skribent: Von Gullis
Sjukt skönt att slippa gamla Modern Warfare 2.

Treyarch kom tillbaka med dunder och brak! Jag skulle vilja säga att detta är deras bästa spel någonsin. Call of Duty: Black Ops har grafik och känsla med lite sköna nya inslag som radiostyrd bil och armbost med exploderande pilar. RAMBO STYLE!

Singleplayer-delen?!

Storyn i  kampanjläget är bra, mycket bra.. Mitt i kalla kriget. Då Castro var som grinigast. Under hela singleplayer-delen får vi följa med på en skön resa genom bland annat ryska koncentrationsläger, fuktiga djungler i Vietnam och ett havererat skepp på Antarktis. Variationen i
omgivningarna är riktigt bra, något som även gäller den visuella biten. Själv har jag inte spelat klart singleplayer-delen ännu då jag som vanligt fastnat i online-läget vilket är Awesome! Och det säger inte lite om multiplayer-delen.

Multiplayer-delen Rocks?!

Här har vi Delen jag brinner för! Samla ihop polarna, teama upp och spela ut andra på Xbox Live. Som klanmedlem är detta helt klart viktigaste delen. Spela Search & Destroy ligger ju givetvis på topp utav spellägena. Då teamwork verkligen krävs. Med alla nya härliga prylar du kan använda till din fördel som till exempel kameraövervakning och rörelsesensor… Vilken hit! Än viktigare är delen där du själv får öppna plånboken för att uppgradera dina vapen. Detta ger i sin tur en mer verklighetsbild då du knappast får en ljuddämpare efter att du dödat 25 pers. Jag uppskattar denna delen då jag lägger vikt på verklighetsjämförelsen mellan spel och ”Real Life”. Valutasystemet är alltså en grymt bra vidareutveckling från MW2. Även prestigeläget är bättre med lägre max level – 50 istället för 70. Och så har man 15 prestiger vilket är skönt, då man tappade lite lust att lira efter 10:e prestigen på MW2.

GUN GAME, GUN GAME OCH GUN GAME ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ GUN GAME!!!

Vilken sensation för Call of Duty!!! Direkt hämtat från Counter Strike… Vilken härlig grej! Man spelar i ett ganska rubbat läge där man får en ny bössa efter varje kill. Först till den 20 bössan vinner. Kul är det då alla har olika vapen, vilket alltså är det rubbade. Så har man då lite bristande talang kan du spring runt med en fjuttig pistol medan andra kommer löpandes med ett armborst eller något lite tyngre. Awesome.. Detta lyfter egentligen hela mitt betyg på Black Ops.

Zombies Are BACK Watch out?!

Zombie-läget (från World at War) som man saknade lite ur MW2 är också tillbaka och har nu även utvecklats. Detta är det ultimata för er som älskar samarbete så enjoy! Den här gången får vi stifta bekantskap med fyra presidenter som angrips av horder av de döda men ändå levande krypen vi kallar zombier. Metoden är som förut: tjäna cash genom att skjuta zombies och reparera barrikader, dessa ska du givetvis senare spendera till nya sköna vapen och dörröppningar.

Jag är inget större fan av Zombie-läget själv men visst är det bra och bättre än föregångaren. Inget snack om saken. Plus att det fyller multiplayer-delen. Vad som saknas är väl att tekniken runt zombie-delen inte riktigt hittat rätt ännu, men sätter de alla bitar på plats så har de ett riktigt schysst spelläge levererat.

Grafiken är den bra eller ?

Ja, klart den är bra. De visuella delarna är riktigt bra förutom att det ser ut som att min systerson på åtta år ritat en del vapen… Men annars är grafiken på topp, men inte enligt min mening bättre än MW2. Där ser allt lite mer realistiskt ut. Ljudet är väl ok, saknar det sköna soundet från vissa vapen då det smattrar fint. En del av arsenalen låter så jävla ömkligt. Dock ett plus till ljudet då man desarmerar bomben. Väldigt ljudlöst. I MW2 hörde du ju om man pillade på bomben från andra sidan banan, så här har vi en liten detalj, som ändå gör mycket för Search & Destroy-läget – så mycket mer realistiskt!


Extravagansa superedition special

Så lever Treyarch upp till de krav vi ställer på dem som efterträdare till skapandet av Infinty Wards Mordern Warfare 2??

Ja det gör de i alla fall enligt min mening samt många fleras och detta även trots min kluvna inställning till spelet efter en timmes lir! Satt och svor och gillade ingenting förutom den radiostyrda bilen. Men det är helt klart en HIT! Sist blev World at War en flopp vilket dom verkligen tagit till sig och lärt sig utav.

Här ser vi en bra story som spelet bygger på. Den är smart berättad och betydligt längre. Och att vi har fler multiplayer-lägen är guld värt. Då ”smaken är som baken, alltså Delad” så tilltalar detta en större skala av lirare där ute. Med Gun Game som en personlig favorit och Zombie öppnas fler möjligheter. Det är helt enkelt klockrent gjort.

Betyg: 5/5

Peace!!

Av: Von Gullis

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s