Angry Birds utvecklare Rovio ser fördelarna med piratkopiering

Angry Birds skapare och Rovios chef Mikael Hed talade på musikfokuserade Midem-konferensen i Frankrike, och företaget går en annan väg än de flesta andra i branschen som gör allt i sin makt för att stoppa piratkopiering. Hed säger att hans företag har lärt sig mycket om hur man behandlar piratkopiering genom att studera musikbranschen, rapporterar The Guardian.

”Vi kan lära oss mycket från musikindustrin, och de ganska hemska tillvägagångssätt som musikindustrin har försökt att bekämpa piratkopiering,” sa Hed.

Han förklarade att så länge som pirater inte skadar Angry Birds varumärke eller lurar konsumenter, så är det inte värt att slåss tillbaka med rättsliga åtgärder. Istället hoppas Rovio att piratvaror ska generera mer intresse av legitima Angry Birds-varor. Hed la också till att företaget strävar efter att behandla sina konsumenter som fans istället för användare och på så sätt få en lojal publik och en säkrare affärsverksamhet.

Den officiella Facebook-versionen av Angry Birds kommer att lanseras i februari, och de anordnar ett lanserings-event i Jakarta, Indonesien för att fira släppet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s