Inför Quizball Goal (PS3/PSN)


De svenska utvecklarna Pixel Tales släpper Quizball Goal till Playstation 3 och PSN den 22 februari, och spelet är något så ovanligt som en kombination mellan traditionell arkadfotboll och familjefrågesport – om fotboll.

Hannes Kristoferson, Pixel Tales Studio Manager, berättar via en utvecklardagbok att spelets grundidé slipades en hel del inför utvecklingen. Till en början krävdes ett rätt svar på en fråga varje gång något skulle utföras på planen, men sedan slipades detta ned till endast de väsentligaste tillfällena som vid en målchans, eller om målvakten tvingas till ett agerande. Detta för att varje fråga ska kännas viktig.

När det sedan är dags för spelaren att svara på en fotbollsfråga får dessutom motståndaren chansen att svara på densamma, och svarar han eller hon rätt går betänketiden snabbare och publiken börjar föra störande utrop, och vid vissa tillfällen börjar de även röra om skallen på den svarande spelaren.

Hannes Kristoferson menar också att de lyckats skapa ett frågesportsspel som inte bara är roligt med vänner och familj, utan att Quizball Goal även underhåller dem som vill spela ensamma ibland. Jag vet emellertid inte om jag kommer att hålla med, och även om det är för tidigt för mig att säga något innan jag provat titeln, så känns det som att jag kommer att spela detta för flerspelarmöjligheterna.

Innan demot och originalversionen släpps till Playstation 3 och PSN den 22 februari bjuder PAN Vision, spelets utgivare, oss på en trailer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s