Batman Arkham City – fjolårets bästa sidouppdrag

Sluttexterna har rullat, men Batman Arkham City slutar inte där. Sidouppdrag (som givetvis även är tillgängliga under huvudstoryns gång) finns i mängder, och utmaningar i olika former som rankas över internet. Arkham City är inte bara ett fantastiskt spel under själva huvuduppdraget, det stod även för de bästa sidouppdragen under 2011.

Bitvis slet jag nästan av mig håret av ren frustration när jag kämpade med alla AR Training-uppdrag som går ut på att manövrera The Dark Night – Batman – när han glider fram genom staden. Det är en mindre konst att falla, ta höjd och glida igenom trånga utrymmen, men när man väl lyckas är det en otroligt skön känsla.

Jag ska inte avslöja allt sidogodis, överraskningsmomenten är en del av själva behållningen. Men, precis som i Arkham Asylum, spelets föregångare, får man brottas med superskurken The Riddlers problemlösning för att hitta en massa frågetecken – som sedan låser upp annat intressant. Och, precis som mycket i spelet är det mer av den varan här än tidigare. Vissa lösningar hittar vi genom olika tekniska hjälpmedel som blir tillgängliga under spelets gång, varav vissa kräver ett visst engagemang i sidouppdragen. Många av The Riddlers ”utmaningar” och ”pussel” är riktigt genomtänkta, och ibland krävs det en del tankeverksamhet för att lösa dem. Efter många timmars spel, och alla tekniska hjälpmedel finns det fortfarande många gåtor som jag inte löst, och jag känner inte alls något intresse för att ”fuska” för att hitta lösningarna på internet eller någon annanstans – de ska lösas på riktigt eller inte alls.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s