Recension: Rayman Origins (PS Vita)

Fjolårets bästa plattformsspel – Rayman Origins – är tillbaka, och denna gång är det Sonys Playstation Vita som gäller. Spelet bjuder på ren och skär underhållning som aldrig blir repetitivt. Galna upptåg, gulliga karaktärer och en riktigt stilfull tecknad stil som nästan gör sig ännu bättre på Playstation Vita – tack vare konsolens fantastiska skärm – än de stationära konsolerna.

Att Rayman Origins är otroligt läckert håller nog alla med om. Det behövs inte flest polygoner för att ett spel ska vara som allra snyggast, Ubisoft har istället levererat en otroligt snygg design, och deras nya animationsverktyg Ubiart Framework gör allt otroligt levande – precis som hela spelet.

Visst har vi sett alla spelmoment tidigare, mycket känns igen från bland annat Donkey Kong Country Returns till Wii, inte minst bonusbanorna, men allt är gjort med en egen personlig touch. Ingenting agerar som vi förväntar oss, och avvägt med fantastisk musik, grym atmosfär och en humoristisk och – som jag tjatat om – riktigt snygg design är detta ändå en unik upplevelse. Bandesignen är dessutom varierande, bossarna är utmanande och spännande, och Rayman Origins blir riktigt svårt emellanåt.

Playstation Vita-versionen har dock ett stort minus jämfört med de stationära versionerna som släpptes i fjol. Samarbetsläget är borttaget, och istället finns lite mer saker att samla och man kan dela med sig av ”spöken” till andra, men det räddar inte det faktum att coop saknas.

Trots detta är Rayman Origins ett fantastiskt plattformsäventyr även för ensamvargen, och numera går det även att ta med sig när man är ute och rör på sig.

Betyg: 4 av 5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s