Phantom Pain eller Metal Gear Solid 5?

phantom_pain_mgs5

Under VGA var The Walking Dead den stora vinnaren som plockade hem hela fem priser, varav den allra största som bästa spel – GotY (Game of the Year) 2012. Inför galan fick vi också veta att vi skulle få se en trailer som skulle bli ett pussel för fansen att lösa. Och av allt att döma var det Phantom Pain som visades upp. Utvecklarna benämns som Moby Dick Studio, vilka är totalt okända sedan tidigare, och enligt deras hemsida är det ett svenskt arbetslag som huserar i Stockholm, men det ser ut som att det rör sig om en ännu icke utannonserad Metal Gear Solid-titel – MGS5?

Grundaren sägs vara Joakim Mogren, men man tror istället att Joakim är ett anagram för Kojima (Metal Gear Solid-seriens producent) och att själva efternamnet Mogren blir ogre – som en referens till Project Ogre – om vi plockar bort den första och sista bokstaven.

Senare bekräftade Alex Rubens (frilansare för bland annat IGN och GamesRadar) på Twitter att det fanns folk i Konami-båsets VIP-avdelning med Phantom Pain-T-shirtar, samtidigt som det senare bekräftades att en av dessa var Kyle Cooper som gjort filmsekvenser till Metal Gear Solid 2 samt 3.

Här är Phantom Pain-trailern som visades på VGA, och visst är det svidande likt Big Boss?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s